Головна » 2011 » Вересень » 29 » 29.09 - Рош Ха-Шана Єврейське свято відзначається на честь створення світу, він символізує початок нового року і завершення рок, що минає.
16:38 29.09 - Рош Ха-Шана Єврейське свято відзначається на честь створення світу, він символізує початок нового року і завершення рок, що минає. |
Рош Ха-ШанаЄврейське
свято Рош а-Шана відзначається на честь створення світу, він символізує
початок нового року і завершення року, що минає. Існує переказ, що в
дні Рош а-Шана Б-г відзначає в Книзі життя, яка доля очікує в наступному
році на кожного з людей: «... кому жити і кому померти, кого чекає
спокій, а кого - поневіряння, кого - благополуччя , а кого - муки, кому
призначена бідність, а кому - багатство ». Щира віра в те, що Б-г бажає
всім добра і благополуччя, перетворює цей день на свято.
В цей час євреям наказано проаналізувати свої
вчинки за весь попередній рік і підготуватися до року, що починається.
Розмірковуючи про майбутнє, євреї просять миру, злагоди, здоров’я. Звук
шофара (баранячий ріг) закликає: «Прокиньтеся ті, хто дрімає, хто
витрачає відпущені роки безглуздо. Огляньте душі свої і добрими зробіть
справи ваші ».
Рош а-Шана святкується протягом двох днів, 1-го
і 2-го числа єврейського місяця тишрей. Це свято відзначається в
Ізраїлі всіма. Цього дня дарують один одному подарунки, посилають
поздоровлення тим, хто далеко. Сім’я збирається за столом, який
прикрашають традиційні святкові страви. Звичайно, будь-яка людина хоче,
щоб рік, що починається, був для неї хорошим, «солодким». Ось чому в цей
день на стіл подається багато страв, які символізують побажання
«повного», щасливого року.
Залежно від місцевих традицій ці страви можуть мінятися, але майже всюди в єврейських сім’ях подають:
рибу - символ родючості;
голову (баранячу або рибну) - щоб бути «на чолі», а не в хвості;
моркву кружечками - за формою і за кольором вона повинна нагадувати золоті монети, багатство;
круглу солодку халу з родзинками - щоб рік був повним, здоровим;
овочі і фрукти - на знак надії на рясний урожай;
яблука і мед - шматочок яблука, вмочивши його в
мед, з’їдають на початку трапези відразу після хали, «щоб рік був
солодким і щасливим».
|
Переглядів: 987 |
Додав: pryvitannya
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
|
Вхід на сайт |
|
|
|
Пошук |
|
|
|
Календар |
|
|
|
Архів записів |
|
|
|
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|
|